Terrassen är platsen att koppla av! Du kommer förmodligen att tillbringa mycket tid här under sommarmånaderna, så det är viktigt att också ägna stor uppmärksamhet åt detta. Du gillar här, du äter här, du dricker här och du kopplar av här. Med rätt layout på din uteplats kan du skapa en vacker plats där du kan tillbringa sommaren underbart. I den här bloggen kommer vi att ge dig ett antal tips som du bör vara uppmärksam på när du dekorerar din uteplats.

1: Plats
Bestäm var du vill ha din uteplats. Vad är det perfekta läget för dig? Norr, öst, syd eller väst? Föredrar du morgonsolen, vill du ha solen hela dagen eller ingen sol alls? Detta är viktigt att du först har klart för dig själv. När du väljer en skuggterrass måste du vara uppmärksam på vilka växter som bara kan överleva i skugga. Läs mer om skuggväxter här. Vill du ha en solterrass? Då rekommenderas ett parasoll! Tänk också på att välja en plats som är lättillgänglig hemifrån och som ger en bra anslutning.

2: Bana din uteplats
När du väljer beläggningen måste du överväga vad du gillar och vad som är viktigt för dig. De flesta människor går efter större plattor eftersom de är lätta att underhålla. Visuellt är detta också ett mer attraktivt alternativ eftersom det gör att din trädgård ser större ut och ger en lugnare bild. Färre leder innebär också mindre ogräs.

3: Trädgårdsmöbler
Naturligtvis är trädgårdsmöblerna viktiga på en terrass. Om du har tillräckligt med utrymme, köp en bra matsal / sittgrupp och en separat lounge där du kan sola och koppla av.
En bra matsal / sittgrupp fungerar som en förlängning av ditt rum på sommaren, och på sommaren kommer det antagligen att finnas mer mat här än inomhus. Så se till att denna matsal / sittgrupp ligger nära hemmet, så att du inte behöver släpa runt alla kokkärl och tallrikar för mycket.