Inbrottstjuvar idag är kloka brottslingar som kan bryta upp även de senaste låsarna. Du kan inte hålla dem ute med bara bra lås. Genom att vidta olika åtgärder gör du det svårare för inbrott att komma in. I den här artikeln hittar du ett antal användbara tips som kan förbättra säkerheten i ditt hem. Detta håller inbrottstjuvar ute, förhindrar mycket elände och du ökar också värdet på ditt hus.

Utomhusbelysning med sensor
Utomhusbelysningen med sensor hindrar en inbrottstjuv. Först verkar det som om trädgården inte är väl upplyst, men när de sedan kommer in på plats tänds ljuset. Inbrottstjuvar inspekterar ofta huset innan de bestämmer sig för att bryta sig in. När du ser utomhusbelysning med sensorer är det mindre troligt att de kommer in i ditt hem. Sensorerna reagerar känsligt på rörelse. Om de upptäcker rörelse tänds ljuset omedelbart. Denna typ av utomhusbelysning kommer att hängas vid bakdörren, ytterdörren och eventuellt nära carporten.

En skymningssensor hör också till kategorin utomhusbelysning med sensor. Dessa lampor tänds när det blir svagt ute. Fördelen med detta är att inga inställningar behöver ändras när man byter från sommar till vintertid.